Paprika
Paprika istifadə olunan bibər növündən asılı olaraq şirin, bir qədər acı və ya kəskin acı bir dada sahib ola bilər. Şirin paprika bibərin sıx aromasını ötürür, lakin acı yoxdur. Digər tərəfdən, acı paprika həm bibərin sıx aromasını, həm də acı dadını ehtiva edir.paprika şirin (şirin), bir az acı (hisə verilmiş), acı (isti) və hisə verilmiş (hisə verilmiş) kimi növlərdə olur. Onların hər biri öz dad profilinə malikdir və müxtəlif yeməklərdə istifadə olunur.
Paprika Faydaları
Antioksidanlar: Paprika yüksək miqdarda antioksidan ehtiva edir. Sərbəst radikallarla mübarizə apararaq bədən hüceyrələrini qorumağa kömək edir.
Vitaminlər: Paprika C vitamini və E vitamini ilə zəngindir, C vitamini immunitet sistemini dəstəkləyir və E vitamini dəri sağlamlığını dəstəkləyir.
Metabolik sürətləndirici: tərkibindəki kapsaisin, xüsusən acı paprika sayəsində maddələr mübadiləsini sürətləndirir.
Ürək sağlamlığı: Paprika qan dövranını yaxşılaşdırır və ürək sağlamlığını dəstəkləyir.
Rəylər
Hələ heç bir rəy yoxdur.