Çaytikanı sirkəsi
Çaytikanı sirkəsi Faydaları
Sirkə min illərdir qida konservantı və ədviyyat kimi istifadə olunur və alma, armud, üzüm, çiyələk və buna bənzər meyvələrdən və ağcaqayın siropu, bəkməz, bal, kokos, kartof, çuğundur kimi fermentləşdirilə bilən karbohidratlar olan istənilən məhsuldan hazırlana bilər. , zərdab, səməni və taxıl. Alma sirkəsi açıq sarı rəngli, turşuluğu yüksək olmayan və ümumiyyətlə süfrəyə üstünlük verilən sirkədir. Sirkə istehsalı üçün ən ideal alma növü yüksək şəkərli qış almaları olduğu halda, sirkə istehsalı üçün seçilməməsi lazım olan alma növü çiy və turş almalardır. Sirkənin əsas komponenti sirkə turşusudur və əldə edilən yüksək turşuluğa görə çox geniş tətbiq sahəsinə malikdir. Sirkənin ilk istifadəsinin müasir təbabətin banisi sayılan Hippokrat tərəfindən edildiyi məlumdur. Hippokrat və dostları iltihabı və xoraları təmizləmək və davamlı öskürəyi müalicə etmək üçün sirkədən istifadə edirdilər. Sirkənin tarixi eramızdan əvvəl 10000 illərə gedib çıxır. Qədim dövrlərdən bəri dərman preparatı kimi istifadə olunur və yəqin ki, məlum olan ilk antibiotikdir.
Rəylər
Hələ heç bir rəy yoxdur.