Tahin əzməsi : Küncüt yağı və toxumunun faydaları Tahinin Yaxın Şərq və Avropanın bənzərsiz ləzzətləri arasında yer alan və günümüz mətbəxinin hissəsinə çevrilmiş əvəzedilməz bir qidadır.
Uydurma istehsala qarşı artan məlumatla, orqanik məhsulların istehlakı son zamanlarda artmağa başladı. Buna görə də üzvi tahin variantları tahini istehlak etmək istəyən insanlar üçün sağlam alternativlər arasındadır. Bu yazıda orqanik tahinin faydaları haqqında bilməli olduğunuz şeylərə qısaca toxunacağıq.
Tahini həm də küncüt əzməsi kimi tanınır. Tərkibindəki yağ turşuları, minerallar və liflərdən ibarəttir. Sağlam qidalanmağı vərdiş etmiş və ya ilk addımı atmaq istəyən insanlar üçün diqqətə layiq xüsusiyyətlərə malikdir. Xüsusilə orqanik tahin fabrikdə istehsal olunan məhsullarla müqayisədə bütün mərhələlərdə orqanik istehsal şərtlərinə uyğun istehsal edildiyi üçün kafi miqdarda istifadə edildikdə insan sağlamlığı üçün çox əhəmiyyətli bir qidadır orqanik tahin nədir? Onun faydaları nədir?” Gəlin orqanik tahin haqqında tez-tez verilən suallara keçək, məsələn:
Tahin əzməsinin faydaları
Tərkibindəki qida dəyərləri sayəsində insan sağlamlığı üçün çox faydalı olan tahin gndəlik istifadə edildikdə insan orqanizminə bir çox müsbət təsir göstərir.
- Dəri və əzələ toxumalarının sağaldıcısı kimi çıxış edir.
- Anemiyadan əziyyət çəkən insanların əvəz olunmaz qidasıdır. Qan azlığına xeyirlidir.
- Sağlam hüceyrə böyüməsini sürətləndirir.
- Qaraciyərin detoksunda çox vacibdir. Tərkibində metionin var.
- Tərkibində bol dəmir,maqnezium,kalium,fosfor və lesitin var.
- Yüksək doymamış yağ nisbətinə malikdir.
- Yüksək qələvi minerallar sayəsində həzm prosesini asanlaşdırır. Bu sayədə arıqlamağı sürətləndirir.
Zülal baxımından çox zəngindir. Əslində, bir çox qoz-fındıqda olan zülal tərkibini nəzərə alsaq, ən yüksək protein tərkibli qoz-fındıqlardan biridir. Tahinin tərkibində iyirmi faiz zülal var.
E, B1, B2, B3, B5 və B15 vitaminləri ilə zəngindir.
Tərkibindəki bol kalsium olduğundan, kalsium baxımından ən zəngin qidalardan biridir. .