Pişmaniyə paçka
Şərbət şəkər və su qaynadaraq hazırlanır.
Un kərə yağı və ya maye yağda qızardılır.
Qızardılmış un qarışığına isti şərbət əlavə edilir, yoğrulur və sonra forma verilir.
Çeşidlər Vanil paşmaniya: vanil ekstraktı və ya vanil lobya ilə hazırlanmış bir növ
Badamlı pişmaniya: qızardılmış və ya toz badam əlavə edilərək hazırlanmış bir çeşid
Saxlama və saxlama Havanın keçməməsi üçün sərin, quru yerdə saxlanılmalıdır.
Təravətini və dadını qorumaq üçün möhürlənmiş bir qabda və ya hava keçirməyən qablaşdırmada saxlanılmalıdır.
Pişmaniye, Türk mətbəxinin orijinal və sevimli desertlərindən biridir. Yaxşı pişmaniya hazırlamaq bacarıq tələb edən
bir prosesdir və düzgün maddələr və üsullarla hazırlandıqda incə bir ləzzət verir.
Rəylər
Hələ heç bir rəy yoxdur.